Träning och träning och träning och vila...!

Nu har det varit träning varannan dag nästan! Jättekul!
Men jag fattar inte varför vi ska träna så mycket på alla tygdummisar... Jag tycker vi kan sluta med det och bara köra träning med fågel och kanin och sånt gott... öhh jag menar ... kul!
För tillfället är det nå't som heter dirigering som matte tränar med mig. Hon fattar dock ingenting...
Så här går det till:
Hon sätter mig på fältet och säger till mig att springa rakt fram ( UT säger hon då...)... Sen säger hon stanna vilket innebär att jag ska stanna... sen ska jag titta på henne och så pekar hon med hela armen till höger eller vänster och då ska jag springa dit hon pekar... och där finns antingen kanin, fågel eller en dummie.
Varför kan jag inte få springa dit direkt utan att göra hela den proceduren..?? JAG vet ju var de där grejorna finns!!!
Ja denna träning... Så de femton första gångerna springer jag dit jag vill och sen får matte spader och då lyder jag henne för att hon inte ska bli alltför ledsen... Men om hon bara kunde fatta att jag kan själv!
Sen kan hon prata med sina kompisar om att vid en jakt eller ett prov så kan det ju finnas exvis fågel där jag inte ser och då ska jag förstå när hon DIRIGERAR mig dit...  Som om inte jag hade en näsa som fungerar!! HMM.
Ja , det är tur att det inte finns bildbevis på när matte får spader... hahaha
Nu är det vilotid! Blir väl ett par dagar denna gången och sen ska vi nog köra ett blodspår på onsdag!

Oj, har jag en blogg???

Det hade jag nästan glömt.
Jag får nog börja vara lite mer aktiv här igen... Det finns ju så många olika saker att berätta om nu när säsongen är igång igen.
Matte får helt enkelt sätta fart med fotograferandet så jag kan lägga in lite bilder... eller vi då...

Kort summering är i allafall att träningen är i gång för fullt! Vi tränar hos Peter o Johanna i Uddevalla och även hos Marcus i Sätila!
Träningen är blandade apporteringsövningar för att vi ska klara eftersöksgrenarna i höst samt även kanske våga göra en start på ett Fullbruksprov senare i höst.


Varför ska det vara så långgrunt ... det tar ju evigheter innan man blir blöt i pälsen...



RSS 2.0