Mycket nu..!

Ojojoj, vad jag har hittat på grejer sen sist ..! 

Vi har tränat hos Cattis o Linda tillsammans med en massa roliga hundar både kleiner o grosser münsterländers.  Vi tränar lydnad ( hmmm ) o släpspår. Sen grillar de men inte vi hundar såklart.

Vi har idag varit på västvenskas klubbmästerskap i fält. Det var roligt. Första släppet så var jag jätteduktig men tyvärr inte matte. Domaren menar att hon visslar sönder mig   (hon var nog nervös :)) Sen litade hon mer på mig i de andra släppen och då var vi duktiga. Vi hittade dock ingen fågel men väl hare..! Kaksi (en tik jag gick med i ett släpp) drev upp haren och sen stoppade hon fint men jag som inte var där då kom springandes i full fart men då kände jag ju att det luktade hare så då fick jag ju sätta efter den... O då hade jag inte någon lust att stanna.... Kaksi kom efter mig så det var jätteroligt! Matte var nog inte så glad...
Jag blev slagen av Kaksi som gick vidare till fortsättning efter lunch. Det var lika bra för jag var rätt trött...
Det kommer kanske några bilder senare för Malin o Pia var med o kollade (Mattes systerdotter o Syster).



Tunga dummies...

Uppdatering av min blogg sker inte varje dag precis... det är inte så lätt att komma åt en dator att skriva på alltid...

Jag längtar efter helgen då vi ska ner till Ystad o träna fält- och fågelträning. Matte o jag tränar visserligen mycket varje dag men det är inte lika kul med dummies.. Och speciellt inte nu när matte fått för sig att jag ska apportera tunga apporter. Hon busar o leker med den för att jag ska tycka att det är kul o det är det ju sålänge jag slipper bära den... den är sååå tung... Hela 2 kg tror jag hon säger... Fattar inte hur jag ska klara att apportera upp till 6 kg!!!

Nu tränar vi till o med inomhus... är det ngn som kan tala om för henne att det räcker med små dummies...  Godis är ju gott att få... men tunga dummies vet jag inte.... 

Åh träning e så kul!

Idag har vi varit o tränat hos Cattis i Landvetter! Det var så kul! Vi körde lite dressyr med linförighet, inkallning, stoppkommando o sånt. Det är jag jätteduktig på..! Det är så roligt att när matte kallar in mig så tar jag sån fart att jag nästan knockar henne när jag sätter mig fot... Hon tycker inte om det... måste göras om...
Sen tränade vi klockan. Då ska jag sitta fint framför matte när hon slänger ut apporterna och så ska jag hämta den apporten som hon vill och pekar på. Idag var det inga problem för jag hämtade tydligen rätt hela tiden. Jag fick korv nämligen o det brukar betyda att jag varit duktig. Sen efter grillningen ( nä jag fick inte va med o äta bara känna dofterna...) så skulle vi söka efter rapphöna som de la ut i marken. När det var min tur så hittade jag inte den direkt eller rättare sagt tyckte jag nog det var roligare att kolla läget i allmänhet. Men sen fick jag upp vittringen och apporterade den... Den var så god så jag bara var tvungen att bita... Det var tydligen inte bra... matte blev arg o så fick jag apportera på kort avstånd och sen gå fot med fågeln i munnen... Jag vill bara tugga... Det måste vi träna mer på säger matte... Vi avslutade dagen med att spåra trut i skogen. Tänk om min matte kunde fatta att jag klarar det på egen hand... hon är så sölig när hon springer efter mig i linan... Nu ligger jag hemma i sängen o gosar, vilken härlig dag! Tack Cattis o company!

upptagen ...

Det e vad matte e... Hon ska till frissan ena dan o sen på kurs andra dan.. kursen är ju rätt bra förstås. Hon ska nu bli jägare...! Då får jag kanske jaga oxå.
För tillfället får jag gå med matte på morgonprommis o kvällsprommisen.  
Snart e det helg o då ska vi träna hos Cattis tillsammans Wilma o med Mariela o Fokus, Alva o Pakse mfl. Kul!


Mat...

Jag tycker att mat skall ätas i sällskap och inte under stress eller nåt...
Matte ger mig min frukost när vi varit ute på morgonpromenaden... sen börjar hon äta och jag ser ju att hon är på väg till jobbet. Då vill inte jag äta. Jag går o lägger mig istället.
När hon kommer hem efter jobbet då passar jag på att äta frukosten... Det är bara matte som ska vara sällskap... ingen annan duger. Matte säger att hon tycker att det är lite jobbigt och att hon måste komma på hur hon ska lösa det. Jag kan äta när jag vill.... Klart att det blir lite mycket när sen kvällsmaten ska fram.
Ett tag tog hon bort maten, om jag inte åt upp den innan hon åkte till jobbet men vad hjälper det... Jag vill ju att hon ska vara hemma med mig hela dagen o göra roliga saker.


Äntligen

Äntligen börjar det bli liv i matte igen.
Idag har vi varit ute vid Fossa och busat. Matte o husse hade fika med sig o som vanligt fick inte jag alltför mycket.
Däremot fick jag hämta dummies. Matte vill att vi ska träna på lite tyngre apporter men det har hon inte fått hem än så tillsvidare jobbar vi på med det vi har, säger hon. Om det verkligen är en räv jag ska hämta så fixar jag det.. men när det är dummies söm väger så mkt så känner jag inte för det...



Snart är det dags för riktig träning igen. VI ska åka ner till skåne den 14 mars på fält - och fågelträning. Det ser jag fram emot!

RSS 2.0