En sån dag till..

Ännu en dag med en matte i sängen...
Jag får hitta på annat att göra. En av mina trevliga sysselsättningar är att ligga i fåtöljen och titta ut på alla hundkompisar utanför på gångbanan. Ibland kommer mina "kaninkompisar" oxå... De skulle jag gärna leka med...
Annars tycker jag att det är rätt ok att reta matte med att "tvätta" hennes fötter ... hon piper och skrattar då...bIbland går jag in i vardagsrummet och försöker få ner de två katterna som sitter i fönstret. Jag fattar inte varför de inte hoppar ner till mig... jag brukar sitta i soffan o hänga på ryggstödet... De sitter alltid där... Konstigt. 

Vad äter alla ni andra hundar för mat? Jag får torrfoder för hela slanten. Ibland kan jag få ngn matsked med ris i och det är gott. Jag skulle nog hellre äta det min matte o husse äter. Det luktar så gott... mycket godare än min mat...
Nehej, nu får jag jaga ut husse på en promenad, matte skall sova igen...

Tråkig dag idag...

Idag är en tråkig dag...matte har huvudvärk och orkar inte träna med mig idag. Istället får jag gå ut med resten av familjemedlemmarna... Det enda som inte är bra med det är att jag måste gå i koppel! När jag o matte är ute så har hon inte kopplet med sig ens... för jag lyder henne...för det mesta... om det inte kommer en hare eller så... annars lyder jag. När jag o matte är ute och går så brukar hon ha med något kul att göra. Det bästa jag vet är när hon har apporten med "fågelskinnet" på. Jag hämtar den var som helst. Just nu tränar vi väldigt mycket på att stanna när matte vill att jag ska göra det. Jag gjorde inte så bra i från mig när vi var på kurs hos Anders senast... Han skulle testa stoppet på alla. Men det fattade inte jag... Anders kastade iväg en boll och matte skickade mig efter den... Sen blåste hon i visselpipan... Men jag skulle bara hämta bollen först...! Så nu tränar vi på det.. När jag hör drillsignalen så ska jag stanna omedelbart... Men vad är omedelbart... ? Några steg till ... jag har ju sån fart att det bara inte går att stanna direkt.. Ja, ja vi tränar iallafall på allt som går. Men det är bara när matte är ute med mig... Så nu får vi hoppas att hon mår bättre i morgon.


Jakt i Skåne

Jag måste berätta om en rolig helg... Hittills har ju matte endast tränat och promenerat med mig (ja förutom utställningar och ngt jaktprov..) Men en helg i januari var vi nere hos mina kompisar Uzzi o Feliz.... Det blev en jätterolig, aktiv o härlig helg (mattes o husses ord, jag tyckte det helt enkelt var toppen).
Tidigt lördag morgon skulle vi ut o jaga rådjur. Till min stora förvåning fick inte jag vara med utan det var Uzzi som skulle jobba. Husse var lyrisk eftersom det var hans första jakt och på passet tillsammans med Håkan såg så många rådjur...  En blev fälld. Matte som också var på sin första jakt såg inte något eftersom hon o Annika tillsammans med Uzzi drev fram djuren. Jag själv fick bara lukta på djuret...
 Uzzi däremot fick stoltsera..! 

Senare på kvällen skulle vi vara med på en månskensjakt på räv... Inte heller där fick jag vara med... Men det blev inte så mycket jakt heller då det var väl molnigt... Matte o husse hade tydligen roligt runt elden med grillning o allt. Fick jag nåt... skulle inte tro det..!  
       Lite suddig bild... undrar för att det var såna dryckesångor... eller är det bara en effekt...

Dagen efter var det dags för harjakt. Nu fick jag äntligen vara med!!!
Jag skötte mig jättefint men jag har lite svårt att fatta när jag får jaga hare o inte... Ibland när vi tränar för fältprovet så får jag inte det då är det fågel jag ska hitta... Hur tror hon att jag ska fatta...??
   En hare fick vi med oss hem och den hängde i garaget och jag tyckte faktiskt att jag skulle kunna få rå om den själv men näe det fick jag inte! Den blev en gryta och skinnet ska matte tydligen använda till apporteringen... Det är så jag "lyder" bäst när vi apporterar.....

Islandsberg 2009



Islandsberg är ett av de härligaste ställen jag vet att springa omkring på! Nu är det en varm januaridag som vi passar på att njuta av.

Eftersöksprov i Skåne September 2008



Första eftersöksprovet!
Jag är beredd och stretchar ordentligt innan. Släpspåret är på trut och går bra. Matte är inte riktigt så bra då hon trasslar lite i linan. Resultat 9 p.
Vattenprovet oxå på trut och det skötte jag ju galant med 10 p som resultat.

Jaktträning



Lite jaktträning med apportering och släpspår hos Lars-Göran Stervik.

Segling 2008



Segla gjorde vi denna sommar och jag kan nog tycka att det var rätt ok! Jag gick ner i båten o la mig när vi hade segel uppe men när vi gick för motor då kunde jag vara med och styra upp saker o ting!

Sommaren 2008



Några bilder från sommaren 2008.
Trädgården och sen är det träning i vattenarbete fast mest på skoj.

Världsutställningen 2008


Jaha, matte fick storhetsvansinne och ville ställa ut mig på riktigt stor utställning. Bilderna är inte av bästa kvalitet men det går an...
Det blev en 1:a i kvalitet och 2:a i konkurrens i juniorklassens hanar!

Efter arbete...


... på utställningen i Herrfallet så får vi bada lite också. Det blåste en hel del och matte var inte badsugen men det var mina kompisar Uzzi o Felize !

Herrfallet -08


Men poserar på befallning gör jag inte om jag inte är i ringen...

Herrfallet Juni 2008


En av mina första utställningar var i Herrfallet på Vorstehklubbens riksutställning.
Jag fick en 1:a med HP och blev 2.a i konkurrens bland juniorhanarna.

Alla dessa bilder...

Jag tycker det är rätt kul att ha med många bilder på mig själv... och det är för att alla mina kompisar ska se hur kul jag har...!
Det kommer fler bilder!


Posering ..?


Ska vi fika?


Det verkar som att det är dags att fika och då hoppas jag att de tagit med nåt till mig oxå!

Islandsberg mars 2008


Vi promenerar i Islandsberg på Skaftö. Varför selen e på??? Vet jag inte. Nåt matte fått för sig antagligen..!

vila i lucas säng





Hemma efter turen till Fossa vilar jag i lillhusses säng!

Hoppa???



Kan man verkligen hoppa i?? Näeee

Bada..?


Åhh, så gött!!


jag i solen


Hemma!


Nu är det nog klart...


jag - vild?


Första mötet med matte..


Är det min nya matte som kommer..?


Vem är jag då?

Jag är en Kleiner Münsterländer på snart två år. Jag bor hos matte Åse och husse Mattias. Det finns tre lillhussar oxå som heter Pontus, Philip o Lucas.

Jag är född i Ängelholm hos Carl-Göran Wingård, som har Quorum's kennel. Min mamma heter Cora vom Forstweg o pappa heter Harro vom Drebenholt.

När matte köpte mig så var hon inte speciellt jaktintresserad men det har hon äntligen börjat fatta är min grej. Vi började på valpkurs hos Mia på Göteborgs o Nya varvets hundskola. Där gick vi även tävlingslydnadskursen. Jag tyckte det var jätteroligt och det gjorde nog matte också. Vi var till o med på en tävling i tävlingslydnad... Där var det en hund som var jätterolig att leka med... det skulle jag visst inte göra så matte var inte så nöjd. Sen har vi inte tävlat mer i den grenen...

Däremot har det blivit mycket mer av jaktträning!!
Det ska förstås gås fint och bredvid även här men sen ska jag hämta grejor som matte kastat eller gömt. Det var så där kul ibörjan men Jag apporterar numera jättebra (tycker jag själv ialla fall). Jag kan till och med leta upp fåglar och hämta tillbaka till matte. Hon är i allafall jätteglad när jag kommer tillbaka så det är väl bra.


Hemfärd

Nu har jag fått mer instruktioner i hur jag ska jobba med min blogg. Det första har mattes systerdotter gjort åt mig...Nu är det bara att åka hem och sno datorn före husse!

Russell



RSS 2.0